Om oss

Ryds Glas Jönköping AB är ett komplett glasmästeri som utför allt från vanlig fönsterreparation till att montera fasadpartier i aluminium och glas. Från början av 90-talet till än idag är inglasningspartier till altaner och uterum en stor del av vår verksamhet. Under 2000-talet är det specialarbeten inom branschen som ökar mest, framförallt nya glastyper såsom energiglas, solskyddsglas, säkerhetsglas mm. Bland de senaste trenderna märks invändiga och utvändiga glasräcken, glas i kök istället för kakel mm.

Idag har Ryds Glas Jönköping 18 anställda varav 13 st. arbetar med glasmästeriarbeten, entreprenader – metallarbeten, inglasning/uterum, inredningsglas, specialglas, fönster, fastighetsfilm och glasräcken.

Vi har verkstad både på Linnégatan 3 i Huskvarna och Skiftesvägen 10 i Gränna.

Skalab, en dotterbolag till Ryds Glas Jönköping
logo-skalabSedan 1999 är Skalab ett helägt dotterbolag till oss. Skalab tillverkar aluminiumprodukter enligt Sapa Building system. Vårt samarbete innebär att vi kan stå för hela kedjan från måttagning och tillverkning till leverans och slutmontering. Vi utför entreprenader med egna projektledare och alltid med egna glastekniker och metallmontörer. Vi är helt oberoende vid val av leverantörer och kan därför alltid välja det bästa som marknaden kan erbjuda. Vi är brandauktoriserade och arbetar i övrigt enligt riktlinjerna för FR2000 när det gäller kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Ryds Glas Jönköping, väl rustade för framtiden
Glasbranschen är bred och de senaste årens efterfrågan på mer specialanpassade lösningar har lett till att personalen specialiserat sig på olika områden. Idag är det endast din fantasi som sätter gränsen för vad vi kan göra. Genom vårt medlemskap i Glasbranschföreningen får vi del av senaste informationen, möjlighet att genomgå aktuella kurser och utbildningar vilket gör att vi är redo för framtidens utmaningar inom glas. Kontakta oss på Ryds Glas Jönköping så berättar vi mer.